Wijn met een verhaal

Kurk of schroefdop?

Binnenkort gaat een nieuwe jaargang Beli Martin op de fles. Dat is eigenlijk een hele leuke periode met ‘keuzestress’. Leuke stress, hoor. 

Etiket

We staan voor de keus om de kleuren van het etiket te bepalen. Welke kleuren hadden we vorig jaar? Kunnen we er een bijpassend kapje bij vinden? Zo niet, dan worden de kleuren bijgesteld. Een opzet van de jaargangen door Wil Scholten gecreëerd, zie je hieronder. 

Beli Martin is elke jaar anders, net als de kleuren van het etiket.

Fles

“Welke fles?”, is de volgende vraag. Anders kunnen we namelijk het etiket niet maken, want daar moet de inhoud van de fles opgeschreven zijn. Boven is er een verschil tussen een fles met een schroefdop of een kurk. Een doorzichtige, licht groene, donkergroene fles? Wat past het mooist bij het etiket? Help, we hebben de kleuren nog niet bepaald! Ok, terug de beslisboom in. 

Begin je al een beetje te snappen, hoe een beslissing bij Sinica tot stand komt? 😉

Kurk of schroefdop?

We worstelen dit jaar weer met de vraag of we gaan switchen naar een Beli Martin met een schroefdop. Want, hoe duurzaam is het gebruik van kurk nu eigenlijk? Past het nog in deze tijd? Maar ja, een ‘plop’ als je een fles ontkurkt doet je toch al watertanden? Willen wijnliefhebbers, dat liever? Toch maar een kurk in de fles?

Zolang we op deze vraag nog geen antwoord hebben, komen er geen etiketten, geen flessen en ‘plopt’ de Beli Martin 2018 voorlopig niet. Wat is wijsheid?
Welke keuze zouden jullie maken?

Weet je het ook niet, bestel dan via de webwinkel een aantal flessen Beli Martin 2017 om je te laten inspireren. Weet je, wellicht is dat so wie so een goede keus!