Wijn met een verhaal

Voor het echhie……….

Trots nodigen wij u uit kennis te maken met de wijn Beli Martin. Letterlijk vertaald: witte Martin.

Martin is de beschermheilige van de wijn. De 11e van de 11e is het Martin’s dag. Op de Balkan wordt jaarlijks deze dag gevierd omdat dan de ‘most’ omgezet wordt in wijn. En daar zorgt de heilige Martin voor met zijn zegen. Martin is ook de naam van de partner van Jacqueline, die jaren in de wijngaard heeft gewerkt en in 2014 is overleden. Twee redenen voor de naam van deze heerlijke witte wijn: Beli Martin.

De wijngaard ligt in het prachtige Slovenië, op de grens met Kroatië én met een vergezicht op Hongarije en Oostenrijk. Dan moet het wel heel helder weer zijn, hoor.

De wijngaard is een oase van rust, die we hier in onze woonplaats niet meer kennen met 24 uur per dag geluid en licht. Een plek om met veel plezier heel regelmatig neer te strijken en te genieten van al het moois een leven bieden kan. Het resultaat is een wijn waar we trots op zijn.

Om meer mensen ervan te kunnen laten genieten, zijn we Sinica gestart. Sinica (Sinítsa) betekent letterlijk mees. Vandaar het logo dat door Mirjam Lems en c.s. is ontworpen. Een logo dat bij ons past. Jeroen Janssen heeft geholpen met de webwinkel en de website, zodat we mensen op de hoogte kunnen houden, die daar belangstelling voor hebben. Dat doen we met veel plezier.

Werken in de wijngaard is prachtig werk. Vaak zwaar, maar omdat we zulke stadsmensen zijn, voelt het telkens als een ‘heftig uitje’. Het is een genot om ieder jaar de druiven weer te zien groeien en alles met aandacht groeit, toch? Met veel plezier wordt gewerkt met Dejan Jures, wijnboer in Globoka. Hij staat ons bij met vakkennis en hulp waardoor de Beli Martin vol van smaak is.

We slaan vele handen ineen om Beli Martin te maken en heeft u belangstelling voor deze wijn dan kunt u vanaf nu ermee kennismaken. De webshop is gereed en wij zorgen met goede verpakkingsmaterialen én transporteurs dat het zo snel mogelijk bij u komt.

Vanaf nu is het voor het echhie……

Proost! (of Na zdravje – op je gezondheid)